Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със скоростния лост

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със скоростния лост

Колеги,
    появи ми се проблем със скоростния лост.Като включа някоя(без значение) скорост и след това като изключа лоста остава при съответната скорост и се чувства нещо като задържане.
    Някой имал ли е такъв проблем,или знае ли как да го отстраня?

Отговара е ремонт ск.кутия,а може да пробваш с смяна на масло,ако не си сменял никога.Муфа и синхрони,а за ремонта не ти мърдат 300 кинта.На 1 или 2,3,4или 5 го прави.Ако ли не може някоя дяволия да се измисли.
    Успееех
    Казана дума,хвърлен камък.Мълчанието е злато.

Comment

Някакви други мнения,никой ли не е имал подобен или същ проблем?

Comment

Аз имам сходен проблем ,но само зимата като е под 0.
        Ако е на 1-ва лоста не може да се върне на свободна и влизат само 1 и 2ра но като я запаля и след 10тина минути се оправя.

Comment

Има една пласмасова основа която се троши от време на време, може и там да е проблема.
          Fiat Punto 1.4GT 1996
          Hyundai Tucson 2.0 2007
          Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от sanata Покажи съобщение
            Някакви други мнения,никой ли не е имал подобен или същ проблем?
            Проблема идва от жилата и избирача

---------- Post added at 14:29 ---------- Previous post was at 14:28 ----------

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
            Има една пласмасова основа която се троши от време на време, може и там да е проблема.
            На 166 досега не съм виждал счупена такава конзола Но пък може да е позасъхнала
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
              Проблема идва от жилата и избирача

---------- Post added at 14:29 ---------- Previous post was at 14:28 ----------

На 166 досега не съм виждал счупена такава конзола Но пък може да е позасъхнала
              Питай Кристоф неговата беше счупена
              Fiat Punto 1.4GT 1996
              Hyundai Tucson 2.0 2007
              Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                Питай Кристоф неговата беше счупена
                При удар с подводница и невероятно "кадърен" шофер всичко е възможно немога да отговарям за никой - досега счупена не съм виждал освен от удари или от шофери дето карат с блокирали и се катерят в/у тях
                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                sigpic
                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                  При удар с подводница и невероятно "кадърен" шофер всичко е възможно немога да отговарям за никой - досега счупена не съм виждал освен от удари или от шофери дето карат с блокирали и се катерят в/у тях
                  Сигурен съм че няма да се позволиш да ме визираш като "некадърен" шофьор нали ?? (който между другото се пише сус "ьо" а не със "е")

По сериозно, ако горовите за "корпус скоростня лост" (така наричан по каталог на AXM Auto), гарантирам че не се катерих на него и го манипулирам със ленгендарни френски ръце.
                  Един ден се чупи втулката който позволява да се вкара задната и от там видяхме че корпус беше цепнато точно по ръба на шпинц форма.
                  След като беше чепнато точно по този ръб а не буквално счупен, това ми мерише по на не оптимизиран процес за шприцването който води до дефекти от време на време.
                  Alfa 166 2.4JTD 136hp + ксенон 4300к + добавен Cruise Control + нов държач за дясно задно стъкло + ново Турбо (оригиналното така че никъв ремап мимап) + интеркулер "тунинг" от Румен + ремонтирана ГНП + още много идей за подобрение

Comment

Първоначално публикувано от Christweil Покажи съобщение
                    Сигурен съм че няма да се позволиш да ме визираш като "некадърен" шофьор нали ?? (който между другото се пише сус "ьо" а не със "е")

По сериозно, ако горовите за "корпус скоростня лост" (така наричан по каталог на AXM Auto), гарантирам че не се катерих на него и го манипулирам със ленгендарни френски ръце.
                    Един ден се чупи втулката който позволява да се вкара задната и от там видяхме че корпус беше цепнато точно по ръба на шпинц форма.
                    След като беше чепнато точно по този ръб а не буквално счупен, това ми мерише по на не оптимизиран процес за шприцването който води до дефекти от време на време.
                    и аз съм с този проблем и също си мисля че е нещо по жилата, но не знам. ако може някой да помага.

Comment

Ми има сервизи бе колега-ама днес ще ти пуснем бонус.Провери си лоста на изберача-блокира в втулката и движението на лоста става мноооо трудно.А дали е това не мога да ти гарантирам -в свервиза става лесно пък и не вярвам некои колега да ти вземе пари за диагнозата

---------- Post added at 19:28 ---------- Previous post was at 19:21 ----------

опаааааааа забравих-строшени основи колкото си искаш и на 145/146/156 че дори и на 166 това си е показно за некадърноста на италянците-поне за дребните неща.Провери и това голяма е вероятноста и това да е проблема

Comment

Имам същия проблем. И той е в жилото ! Ако имаш възможност опитай да го пораздвижиш малко отдолу при скоростната кутия, ще усетиш краткотрайно подобрение .
                        AR 166/159 - 2.4 jtd/m

Comment

можеш ли да ми помогнеш с нещо като скица или упътване, моля
                          Благодаря!

Comment

За съжаление не. Просто докато ми беше вдигната колата за смяна на поредните крушки, го направихме и това.
                            AR 166/159 - 2.4 jtd/m

Comment

При мене въпросното нещо изчезана след 2 дни.Не знам какво е и от какво беше,но вече го няма(Дано да е за дълго).

Comment

Working...
                              X